Op een prachtige nazomerdag op Katendrecht werd zondag het 10-jarig bestaan van Theater Walhalla gevierd. Met een complete live uitzending van het fictieve Radio Nova 110.3 FM (slogan: keihard de lokaalste!) werd er teruggeblikt op de hoogtepunten van tien jaar theater op De Kaap. Radio dj’s Cor de Braak en Kees Hutjes speelden met de aanwezige gasten een quiz, er waren bellers in de uitzending en de Kaapse luisteraars werden op de hoogte gehouden over sport, nieuws, weer en verkeer.

Programmeur Floor Nicolas van Walhalla gaf de bezoekers een aantal highlights uit het programma van het aankomende seizoen. De Vreewijkse stadshistoricus en auteur Jan Oudenaarden bracht een speciale column over de relatie van Feyenoord met Katendrecht.

Voor de kinderen mocht een draaimolen niet ontbreken. Gaandeweg de uitzending van Radio Nova haakten passanten en toeristen aan om een glimp op te vangen van de rasechte Rotterdamse presentatoren. Naar eigen zeggen luisterden zo’n 130.000 Rotterdammers naar de bijzondere uitzending van het fictieve radiostation.

Foto’s: Dagblad010

Print Friendly, PDF & Email