Sinds afgelopen weekend is Overschie een expositie rijker. Tot zondag 2 september kan men snuffelen in 100 jaar ‘Overschiese Pers’. Hoewel feitelijk de honderd jaar net niet gehaald is door het beëindigen van de Overschiese Krant vorig jaar, vonden de initiatiefnemers het wel een mooie aanleiding om in beeld te brengen hoe 100 jaar lokale communicatie er uit heeft gezien.

Samensteller John van den Berg heeft, met ondersteuning van oud Vrije Volk-journalist Rein Wolters, jarenlang correspondent voor onder andere de Overschiese Krant, en Ralph van Twist, de uitgever van de verdwenen krant, een interessante tentoonstelling samengesteld.

Rijkelijk puttend uit het brede archief van het Museum zijn veel mooie uitgaven, foto’s en beelden te zien, ‘’die een mooi tijdsbeeld geven van een zo belangrijk medium. Want een lokale uitgave biedt adverteerders en organisaties en verenigingen een platform richting de bewoners van in dit geval Overschie en omgeving’’, zegt Ada van Noordwijk, die tot vorig jaar ook deel uit maakte van de wijkpers en bekend staat als Oma Overschie. ‘’Doodzonde dat zo’n Overschiese Krant er niet meer is, want het is de plaats voor nieuwtjes en wetenswaardigheden uit de directe omgeving. Belangrijk omdat dit alles zo dichtbij brengt.’’

Ter gelegenheid van 100 jaar lokale pers is er ook nog eenmaal een speciale editie van de Overschiese Krant verschenen. De tentoonstelling is geopend tot zondag 2 september iedere zondag van 14.00 – 17.00 uur in Museum Oud-Overschie, Overschiese Dorpsstraat 136.

 

Print Friendly, PDF & Email