2 terreurverdachten Rotterdam blijven vast

mainImage
2 terreurverdachten Rotterdam blijven vast

Van de vier terreurverdachten die zaterdag in Rotterdam werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf, blijven er twee vastzitten en zijn er twee op vrije voeten gesteld. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam donderdag beslist.

Van de twee die in de cel blijven - een 24-jarige en een 30-jarige man - is het voorarrest met twee weken verlengd. Zij zitten in beperking, dat wil zeggen dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. De twee mannen die nu weer vrij zijn, zijn 21 en 36 jaar.

Een vijfde verdachte werd in de Duitse stad Mainz opgepakt. Deze 26-jarige Syriër woont in Rotterdam maar was daar bij zijn neef op bezoek. Nederland heeft om zijn overlevering gevraagd, maar daar is nog geen besluit over genomen. Hij zit nog in zogeheten overleveringsdetentie. Het onderzoek is nog in volle gang, heeft het Openbaar Ministerie laten weten.

Donderdag werd ook het voorarrest verlengd van een 24-jarige man die afgelopen maandag in Rotterdam was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hij zou op internet informatie hebben verzameld om een terreurdaad te kunnen plegen.


Foto: Digitaal Dagblad