Lombardijen: agenten beledigd en geschopt

mainImage
Lombardijen: agenten beledigd en geschopt

In Rotterdam-Lombardijen is woensdagavond een agent geschopt. Zijn collega's zijn beledigd. De politie kreeg tips van buurtbewoners dat mannen zich verdacht zouden gedragen. Agenten besloten erop af te gaan en kwamen in de Pliniusstraat een auto tegen met daarin vier mannen die aan het signalement voldeden. Twee van hen waren bekenden van de politie.

Tijdens de controle kwam een andere auto aanrijden en de bestuurder daarvan begon het werk van de agenten te filmen. Agenten accepteerden het filmwerk van de man, maar doordat hij met zijn camera erg dicht bij de agenten kwam, konden zij hun werk niet meer naar behoren uitoefenen. De filmer weigerde afstand te nemen nadat hem dat meerdere malen werd opgedragen. Hij is uiteindelijk aangehouden voor belemmering. Toen hij zich later in de surveillanceauto ernstig misdroeg, ook voor belediging.

Van de vier mannen in de Ford, waar het in eerste instantie allemaal om te doen was, is er eentje gevlucht. Hij beledigde agenten en wenste hen diverse ziekten toe. Hij werd later in de avond aangehouden in de Cervantestraat. De bestuurder van de Ford heeft een agent getrapt. Hij wist te ontkomen, maar zijn identiteit is bekend bij de politie.

De aangehouden mannen zijn Rotterdammers van 28- en 19 jaar. Naar de derde verdachte is de politie nog op zoek.


Foto: Digitaal Dagblad