Bejaard echtpaar slachtoffer van overval

mainImage
Bejaard echtpaar slachtoffer van overval

Een bejaard echtpaar is vrijdagochtend slachtoffer geworden van een woningoverval. Het echtpaar, een 79-jarige vrouw met rollator en haar man, liep naar hun woning aan de Multatulistraat in Rotterdam-Spangen.

Toen zij bij het portiek van hun woning aankwamen, zagen zij een man aan de overkant van de straat staan. De man stond te bellen. Toen de vrouw het portiek binnenliep, zag zij dat de man bij de portiekdeur stond. De man vroeg haar of hij haar moest helpen met de deur. Hij zei tegen haar dat hij boven woonde en liep vervolgens de trap op. Bij haar woning stond plotseling de man weer bij hen. Hij bood wederom zijn hulp aan. Op het moment dat de zij de deur bijna dicht deden, drong de man zich de woning binnen.

De man pakte de vrouw vast en legde zijn andere hand op haar mond. De vrouw kwam hierdoor ten val. Haar echtgenoot, die te hulp schoot, viel ook. De man pakte 110 euro uit de portemonnee van de vrouw.

Door alle commotie is het echtpaar niet in staat om een volledig signalement te geven. De man was klein van postuur, geschatte lengte 1.60. Hij had een donkere huidskleur. Van de kleding is niets bekend.

De politie roept getuigen op zich te melden.


Foto: Digitaal Dagblad