Onderzoek nog gaande en vrees voor wraak

mainImage
Onderzoek nog gaande en vrees voor wraak

Politie en recherche doen dinsdagmiddag nog steeds onderzoek op de vmbo-school in Rotterdam waar kort na 13.00 uur een 16-jarige leerlinge werd doodgeschoten. Het Rotterdamse meisje is nog gereanimeerd maar zonder resultaat. Haar lichaam was vier uur na de schietpartij nog niet weggehaald uit de fietsenstalling waar de fatale schoten werden afgevuurd.

Volgens enkele getuigen zou de 31-jarige Rotterdamse verdachte die kort na de schietpartij werd opgepakt een relatie met het slachtoffer hebben gehad. Er zou meer dan eens aangifte van bedreiging tegen hem zijn gedaan. De politie wil in verband met het onderzoek niet meer zeggen dan dat verdachte en slachtoffer elkaar kenden.

De leerlinge van het Rotterdam Designcollege aan de Essenburgstraat zat in de vierde klas en deed eindexamen. Bij het hek van de school heeft iemand een eerste bosje bloemen neergelegd.

Vrees voor wraakactie
De Turkse families van het 16-jarige slachtoffer en de 31-jarige dader van de schietpartij op het Rotterdamse Designcollege zouden elkaar kennen. De politie zou nu rekening houden met een wraakactie van de familie van het slachtoffer op familie van de dader, meldt RTL Nieuws op basis van bronnen rond het onderzoek.

Het meisje zat in het examenjaar van de vmbo-opleiding. Zij kwam de school uitlopen toen ze de man zag. Hij rende haar al schietend tegemoet. Ze probeerde weer de school binnen te komen, maar wist die niet te bereiken, aldus RTL Nieuws.

Haar stoffelijk overschot ligt nog steeds in de buurt van het fietsenhok. De politie moet nog verder onderzoek doen. Naar verwachting kan dat onderzoek ter plaatse nog enkele uren duren.

 


Foto: Digitaal Dagblad