Dagblad010 | Haagse rellen: gecoördineerde actie van hooligans
mainImage

Haagse rellen: gecoördineerde actie van hooligans

21 juni 2020, 17:58 uur
112

De ongeregeldheden in de binnenstad van Den Haag zijn mede het gevolg van een gecoördineerde actie door voetbalhooligans uit heel Nederland. Er waren al signalen dat supporters elkaar hadden opgeroepen om vandaag te gaan vechten. Daarom stond de Mobiele Eenheid uit het hele land paraat om in te grijpen, mocht de situatie uit de hand lopen.

Dat melden goed ingevoerde bronnen aan het AD. De gemeente wil niets bevestigen en meldt vanavond met een eigen verklaring te komen op de uit de hand gelopen coronademonstratie, die ondanks een verbod begon op het Malieveld en zich in de loop van de dag uitbreidde naar de rest van de stad.

Volgens een politiebron gaat het hier om zeer zware hooligans uit de ergste categorie. "Gasten die een enorme kick krijgen van vechten met de politie. Zij willen maar één ding en dat is de maatschappij ontwrichten. Toen zij hoorden dat de demonstratie in Den Haag niet door mocht gaan, begonnen supporters van allerlei clubs zich steeds meer te roeren op allerlei kanalen om vandaag de stad onveilig te maken."


Door: ANP | Foto: ANP