'Nog geen Nederlandse slachtoffers'

mainImage
'Nog geen Nederlandse slachtoffers'

Na de tsunami zaterdagavond in Indonesië, waarbij zeker 168 mensen bij om het leven zijn gekomen, zijn er vooralsnog geen berichten over Nederlandse slachtoffers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt wel in nauw contact te staan met de Nederlandse ambassade in Jakarta. Reisorganisatie Thomas Cook heeft in het getroffen gebied momenteel geen vakantiegangers zitten, laat een woordvoerster desgevraagd weten. Ook een woordvoerster van reisorganisatie TUI zegt niets over Nederlandse getroffenen te hebben vernomen.

De tsunami trof de stranden van Indonesië aan de zuidkust van het land, zo'n honderd kilometer ten westen van de hoofdstad Jakarta. De vloedgolf trok ook door de Straat van Soenda, een zeestraat tussen de eilanden Java en Sumatra.

Premier Mark Rutte heeft de Indonesische president Joko Widodo zijn condoleances overgebracht na de tsunami die het land zaterdagavond trof. ''Weer is Indonesië getroffen door een verschrikkelijke natuurramp. Gedachten zijn bij de slachtoffers van de tsunami in de Straat van Soenda, bij Java en Sumatra'', liet Rutte via Twitter weten.

Hij voegde er nog eens aan toe dat het ministerie van Buitenlandse Zaken de situatie ,,nauwgezet volgt''.


Foto: Digitaal Dagblad