Ongeval Lekkerkerk door verkeersruzie

mainImage
Ongeval Lekkerkerk door verkeersruzie

Aan het dodelijke ongeval bij Lekkerkerk zondag is mogelijk een verkeersruzie vooraf gegaan. De politie schijnt één man te hebben aangehouden. Hij zit in voorlopige hechtenis. Bij het zware verkeersongeval kwamen twee mensen om het leven.

Het ''verkeersconflict" waarover de politie schrijft, zou begonnen zijn bij de Algerabrug in Capelle aan den IJssel. Het ongeval vond ruim een uur later plaats op de N210 bij Lekkerkerk. De politie roept getuigen op zich te melden.

Bij de aanrijding waren twee auto's en een busje betrokken. Zondag werd bekend dat een 29-jarige man om het leven is gekomen, maandagochtend bleek een 29-jarige vrouw aan haar verwondingen te zijn overleden. Vier mensen raakten gewond.

De Telegraaf meldt dat in een van de voertuigen vier broers zaten en de vriendin van een van hen. De politie kon dat niet bevestigen.

Twee mensen die bij het ongeval betrokken zijn, werken bij de vrijwillige brandweer, zo blijkt uit een bericht op Twitter van het korps Brandweer Midden. Een van hen zou in coma liggen. Leden van dit korps zijn ook ingezet bij de hulpverlening kort na het ongeluk. Zij zijn volgens Omroep West nadien opgevangen door het zogenoemde Team collegiale opvang.

SBS sprak maandag in het dorp Lekkerkerk inwoners, die wisten te melden dat de mensen in de personenauto (waarin er twee het leven verloren) zojuist bij een doop waren geweest. Ook schijnt de getroffen auto op de provinciale weg even te hebben stil gestaan, omdat een bestuurder van een andere auto die stop had afgedwongen en met een hamer op de andere bestuurder was toegelopen. Met name dit incident schijnt er de oorzaak van te zijn dat de blauwe personenauto werd aangereden door een busje. De politie heeft dringend hulp nodig van getuigen.

De provinciale weg tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht staat bekend als een levensgevaarlijke weg. Er wordt altijd te hard gereden en er hebben zich de laatste vijftig jaar vele dodelijke ongelukken plaats voorgedaan. De bekendste is die met de oud-Sparta keeper Andries van Dijk.


| Foto: Digitaal Dagblad