Dagblad010 | Politie haalt wapens en drugs uit Waalhaven

Politie haalt wapens en drugs uit Waalhaven

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De politie heeft donderdagavond in het Waalhavengebied een preventieve foullieractie gehouden. Daarbij troffen ze verdovende middelen en valse kentekenplaten aan. Ook kwamen twee honkbalknuppels, een set golfclubs, een mes en een imitatievuurwapen uit verschillende auto’s tevoorschijn.

Een 21-jarige Rotterdammer die het nep-vuurwapen bij zich droeg werd aangehouden.

Twee van de gecontroleerde passanten bleken openstaande boetes te hebben. Een man loste direct zijn schuld van 1100 euro in, de ander kon zijn boete van 3000 euro niet betalen en moest zijn rijbewijs inleveren. Tot slot legde de Douane beslag op het voertuig van een bestuurder, die nog een belastingschuld had openstaan.

De politie mag alleen preventief fouilleren in een zogenaamd veiligheidsrisicogebied. Dat is een gebied waar veel incidenten met (vuur)wapens plaatsvinden. Agenten mogen tijdens een actie uiteraard ook optreden tegen andere zaken die ze aantreffen tijdens het fouilleren, zoals drugs. De burgemeester heeft de Waalhaven aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Agenten van de Zeehavenpolitie, het Team Parate Eenheid en Douane onderwierpen donderdagavond ruim zestig auto’s en de inzittenden aan een controle.


Foto: Digitaal Dagblad