Getuigen gezocht mishandeling centrum

mainImage
Getuigen gezocht mishandeling centrum

De politie zoekt getuigen van een ernstige mishandeling die zaterdag 3 november rond 19.30 uur plaatsvond. Twee daders zijn gevlucht en de politie zoekt contact met hen.

De twee slachtoffers, Rotterdammers van 19 en 30 jaar oud, reisden met de metro van het Zuidplein naar de Beurs. In de metro zat een blanke man. Hij droeg een opvallend goudkleurig horloge van het merk Rolex, maar volgens de latere slachtoffers was deze nep. Hij bood het horloge te koop aan, maar daar hadden de twee geen interesse in. De slachtoffers en de man stapten uit bij metrostation Beurs. Zij zagen nog dat hij een telefoongesprek voerde en voelden zich er niet prettig bij.

Nadat de mannen waren doorgelopen werden zij, in de buurt van de Lijnbaan aangesproken door dezelfde man die hen in de metro al aansprak, hij was inmiddels in gezelschap van een tweede man. Die had een Arabisch uiterlijk. Deze twee vroegen een vuurtje aan de Rotterdammers en dat kregen zij ook.

De Rotterdammers liepen door naar het Binnenwegplein en vlakbij de Karel Doormanstraat kwamen de blanke en Arabisch uitziende man opnieuw op hen af. Ook daar vond een gesprekje plaats, maar de twee latere slachtoffers hadden daar geen zin in. Zij liepen weg in de richting van de Oude Binnenweg en daar op de hoek vielen de twee onbekende mannen de slachtoffers aan. Zij sloegen het 19-jarige slachtoffer in elkaar en vluchtten daarna in de richting van de Doelen.

Omstanders hielpen de slachtoffers en eenmaal op een bankje bleek dat niet alleen en 19-jarige slachtoffer behoorlijk gewond was, maar ook de 30-jarige man. Hij bleek een steekwond in zijn borst te hebben en is naar een ziekenhuis vervoerd.

De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en die moeten er volgens hen in groten getale zijn. Het was volgens de politie zaterdagavond en erg druk op straat.


Foto: Digitaal Dagblad