(VIDEO): Politie zoekt deze overvallers

mainImage
(VIDEO): Politie zoekt deze overvallers

De politie in Rotterdam is op zoek naar deze twee mannen, die op woensdag 2 mei op Zuid (op het Stootblok in de wijk Feijenoord) een jongen met veel geweld  beroofden terwijl hij dacht dat hij zijn iPhone 8 ging verkopen.

De zogenaamde koper had een Gucci-petje op, sprak Berbers is en vertelde dat hij uit Marokko komt. Hij lokte de nietsvermoedende jongen mee het flatgebouw in, waar in het trappenhuis een handlanger tevoorschijn kwam. Die tweede man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en sommeerde hem zijn tas af te geven. Volgens het slachtoffer sprak ook deze dader Berbers.

De jongen weigerde zijn tas los te laten, waarop een flinke worsteling ontstond. Daarbij werd hij een aantal keren met het vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Uiteindelijk verloor hij de oneerlijke strijd. De twee daders gingen ervandoor met zijn tas, waarin onder meer de iPhone 8 zat. In een laatste poging zijn belagers te stoppen, viel het slachtoffer van de trap.

Dankzij bewakingscamera’s in het flatgebouw heeft de politie duidelijke beelden van het incident, van de daders en van de auto waarmee ze vertrokken.


Foto: Digitaal Dagblad