(VIDEO): Vrouw slachtoffer van deze man

mainImage
(VIDEO): Vrouw slachtoffer van deze man

Deze man pint op 15 augustus 2018 bij een automaat aan de Dordtselaan op Zuid. Hierdoor heeft de politie beeld van een man, die betrokken is bij een truc waarvan eerder dat jaar een vrouw het slachtoffer wordt. De politie zoekt hem.

Nadat een vrouw haar armband op 10 maart 2018 te koop heeft aangeboden via Marktplaats, raakt ze in gesprek met een mogelijke koper. De deal lijkt rond, maar later blijkt ze te zijn opgelicht door middel van een geraffineerde truc.

De koper vroeg het slachtoffer namelijk om 1 eurocent over te maken via een online betaalverzoek. Zogenaamd om er zeker van te zijn dat hij/zij niet bedonderd wordt. Zonder argwaan accepteert de vrouw dit verzoek en probeert, door middel van een toegestuurde link, het geld over te maken.

Echter wat het slachtoffer op dat moment niet door heeft, is dat ze wordt doorgestuurd naar een valse website. De link bevat niet een echt betaalverzoek, waardoor het de vrouw niet lukt om geld over te maken. Desondanks krijgt de fraudeur wél toegang tot al haar gegevens. In de dagen erna wordt er ruim 1000 euro van haar rekening overgeschreven naar een andere rekening. De armband wordt uiteindelijk niet verkocht.

Vaak zit er achter dergelijke praktijken een heel netwerk. Op één moment komt zo’n netwerk heel even in beeld; wanneer het geld van de rekening wordt gehaald. De politie heeft daardoor beelden van een verdachte in deze zaak. Deze man pint op 15 augustus bij een automaat aan de Dordtselaan in Rotterdam.

De recherche komt graag in contact met getuigen van de truc, of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000. 


Foto: Digitaal Dagblad