Dagblad010 | Wapens gevonden bij demonstranten Kruisplein

Wapens gevonden bij demonstranten Kruisplein

mainImage

Bij diverse mensen die woensdagavond op het Kruisplein bij de uit de hand gelopen demonstratie tussen Turken en Koerden waren, zijn wapens gevonden. De politie nam onder andere een boksbeugel, ploertendoder en een schroevendraaier in beslag.

Ook zijn er agenten gewond geraakt. De politie heeft in totaal 23 verdachten aangehouden. Zij zitten nog steeds vast.

De demonstratie van de Koerdische Volkstichting Rotterdam vond plaats op het Kruisplein en was vooraf aangekondigd en derhalve bekend bij de gemeente Rotterdam. In overleg met de gemeente hield de politie rekening met mogelijke escalatie tussen sympathisanten en tegenstanders. De inzet van de politie was gericht op het veilig en ordelijk laten verlopen van de demonstratie, voor zowel de voor- als tegenstanders.

Gedurende de demonstratie moest de poltie optreden om beide groeperingen gescheiden te houden. Een confrontatie tussen de voor- en tegendemonstranten kon niet worden voorkomen. De ME moest daarbij een aantal keren flink optreden. Na overleg met de burgemeester werd de demonstratie ontbonden. De verdachten worden verdacht van openlijk geweld, mishandeling, vernieling en belediging. De politie nam onder andere een boksbeugel, ploertendoder en een schroevendraaier in beslag.


Foto: Politie