Wie herkent de man? De politie zoekt 'm

mainImage
Wie herkent de man? De politie zoekt 'm

Een 21-jarige ondernemer dacht zondagochtend 5 augustus zijn ‘handeltje’ aan lachgaspatronen te verkopen op de Saffierlaan in Rhoon. Dat liep anders.
De ondernemer werd slachtoffer en kreeg op de afgesproken plaats vermoedelijk een vuurwapen op zich gericht. In elk geval werd hij bedreigd.
De twee overvallers wisten daarna met de buit te ontkomen. Inmiddels blijkt dat een van de verdachten op beelden te staan in een nabijgelegen portiek.

Wie herkent deze man?

Het regionaal overvallenteam doet sinds 5 augustus onderzoek naar deze overval. Daarbij stelden forensisch medewerkers sporen veilig in de auto van het slachtoffer en de omgeving. Ook werden er camerabeelden veilig gesteld. Bij het uitkijken van deze beelden zagen de rechercheurs dat één van de verdachten voor de overval een portiek was ingelopen. Op de trap is hij een tijdje met zijn mobiel bezig. Vlak voor 04.30 uur, het tijdstip van de overval, gaat hij weer naar buiten. De man voldoet bovendien aan het opgegeven signalement.

Al eerder deed het RTO een beroep op het publiek. Getuigen meldden toen dat er vlak na de overval een auto langsreed, net als een scooter met twee jongens erop. Zij hebben het slachtoffer nog geholpen. De politie komt nog steeds graag met hen in contact.

Alle informatie over deze zaak kunt u kwijt via 0800-6070.


Foto: Digitaal Dagblad