Wie kent deze jongens uit Nesselande?

mainImage
Wie kent deze jongens uit Nesselande?

De politie roept de zes donkere tengere maar gespierde jongens tussen de 16 en 18 jaar, die een man van 57 jaar op zaterdagavond 26 mei jl. in Nesselande hebben geschopt en geslagen, zichzelf bij de politie te melden. Daarom zijn de beelden vooralsnog geblurd. Drie jongens waren opvallend lang.

Het groepje omsingelde de man op het IJmeer nadat ze hem waren achtervolgd vanaf metrostation De Tochten. Een half uur eerder hadden de man en de groep woorden gehad op metrostation Beurs. Daarna waren ze in verschillende treinstellen in de metro richting Nesselande gestapt. Bij station De Tochten stapte de man uit en werd hij bij de uitgang opgewacht. Hij liep desondanks door, maar de groep ging intimiderend achter hem aan. Om de hoek vanaf de Tochtenweg naar het IJmeer, gingen ze in een cirkel om hem heen staan en sloten ze hem in.

Toen begon het slaan. De man wist één jongen een klap terug te geven, maar met z’n zessen waren ze duidelijk in het voordeel. Het slachtoffer kreeg vuistslagen op zijn hoofd, en toen hij viel werd hij tegen zijn armen en benen geschopt. Tijdens de mishandeling viel zijn telefoon uit zijn zak. Een van de jongens raapte die op, en de hele groep ging er vandoor in de richting van het Naardermeer.

De politie heeft camerabeelden van de jongens. Informatie kan worden doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000


Foto: Digitaal Dagblad