Zoektocht Koen richt zich op meisje

mainImage
Zoektocht Koen richt zich op meisje

De zoektocht in Italië naar de vermiste jongen Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. De politie zoekt er langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

Deze vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo.

Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Vanuit Nederland is een vrijwilliger van Dutch Rescue Dogs met een zoekhond onderweg naar Italië, op verzoek van de familie. Zoekhonden werken anders dan speurhonden, die geursporen volgen. Zoekhonden kunnen worden ingezet als de geursporen door de hitte zijn verwaaid, bijvoorbeeld in een gebied met bossen en sloten.

Mogelijk komt er later nog een hondenteam van Stichting Reddingshonden RHWW. Volgens de familiewoordvoerder is de Italiaanse politie nog niet met honden aan het zoeken naar Koen.


Foto: Digitaal Dagblad