Drie inbrekers zijn in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad betrapt aan de Nieuwe Binnenweg. De politie viel een loungebar binnen toen de daders nog aan het graaien waren. Ze waren via de binnentuin van woningen binnen gekomen, maar door andere omwonenden opgemerkt. Een snelle 112-melding was voldoende voor een even snelle confrontatie.

De overmeestering ging stroever. Agenten sommeerden het drietal te blijven staan, maar geen van drieën gaf er gehoor aan. In plaats daarvan pakte één van de daders een stoeptegel en gooide een ruit kapot. Zo konden ze een deur openen en wegvluchtten. Later werd de eerste gepakt in de Zwaerdecroonstraat. De tweede – gevolgd door cameratoezicht – werd gearresteerd op de Claes de Vrieselaan en de derde wist te ontkomen.

Agenten vonden in de loungebar en omgeving inbrekerswerktuig zoals een koevoet en een schroevendraaier. Diverse sporen werden veilig gesteld voor het onderzoek. De twee 21-jarige inbrekers uit Gouda en Rotterdam zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Print Friendly, PDF & Email