2017 rampjaar voor restaurants Jamie Oliver

1 October 2018, 09:40 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In hetzelfde jaar dat de Britse chef-kok Jamie Oliver de vestiging Jamie’s Italian in Den Haag op de Grote Markt opende, heeft zijn bedrijf een verlies van 20 miljoen pond (22,5 miljoen euro) geleden. Dat meldt NU.nl.

De kok, bekend van TV en kookboeken, heeft een zwaar jaar achter de rug met zijn keten van restaurants. Hij heeft twaalf vestigingen moeten sluiten en in totaal hebben zeshonderd mensen hun baan verloren. Nederland telt twee vestigingen: Jamie’s Italian is gevestigd in Den Haag en Rotterdam, deze blijven geopend.
Het bedrijf zegt last te hebben van "voortdurende uitdagende marktomstandigheden in de restaurantbranche". In 2016 maakte Oliver nog een bescheiden winst.
Oliver bezit naast zijn restaurants ook mediabedrijven en uitgeverijen. Onder de laatste noemer vallen onder andere zijn kookboeken. Deze bedrijfstakken deden het een stuk beter dan de restaurants. Met een omzet van 32 miljoen pond nam de winst met 45 procent toe tot 8 miljoen pond.
Volgens Britse media blijkt uit de jaarcijfers van zijn bedrijf dat Oliver zichzelf een winstuitkering van 6 miljoen pond toebedeelt. De cijfers worden volgende week ingediend bij de Britse Kamer van Koophandel.