Honderden vrijwilligers van stichting Jarige Job uit Rotterdam slaan vrijdag de handen ineen voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Vanaf 12.00 uur wordt de ‘inpak-marathon’ afgetrapt. De dag daarna, wederom om 12.00 uur, wordt er feestelijk afgesloten. De ambitie is om het aantal gevulde boxen van vorig jaar, 5.422 stuks, te overtreffen.

In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede en zijn er ruim 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers, ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,- aan de ouders van deze kinderen. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school.

Ondanks de aantrekkende economie neemt het aantal arme kinderen niet af. ”Gelukkig weten steeds meer hulpverleners en ouders Jarige Job te vinden. Door de toenemende vraag van het aantal boxen staat Stichting Jarige Job ook dit jaar weer voor een uitdaging. Er moeten meer verjaardagsboxen gevuld worden en er moet extra ingepakt worden om de zomerperiode te overbruggen. Zodat ook in de stille zomermaanden kinderen hun verjaardag kunnen vieren met een verjaardagsbox van Jarige Job”, aldus een woordvoerder.

Iedereen (vanaf 18+) kan zich inschrijven voor een shift van 2,5 uur inpakken. Iedere shift staat in het teken van een ander thema. De deelnemers mogen zelf voor een te gekke outfit zorgen die past bij het thema. Voor degene die niet zo creatief zijn, zijn er accessoires aanwezig passend bij het thema. Het wordt een spectaculair feest waarbij er zoveel mogelijk verjaardagsboxen in worden gepakt.

Print Friendly, PDF & Email