Rotterdam krijgt voor de tweede keer een IJsvrij Park Festival onder de Euromast. Het wordt gehouden van 30 november t/m 6 januari en is een initiatief van Parqiet en Bureau Vermaeck. Het kent dit jaar een uitgebreid week- én weekendprogramma. Bezoekers kunnen naast het gebruikelijke rondje schaatsen terecht voor tal van activiteiten en optredens in en om het IJsvrij-Café.

Het verwarmde IJsvrij-Café biedt vrijwel dagelijks voor jong en oud activiteiten: doen, zien en proeven. De maandag staat in het teken van samen komen, elkaar ontmoeten. Samen een bakkie doen, breien met vrienden of spelletjes doen. Dinsdag en donderdag zijn de dagen voor fanatiekelingen. Met elkaar de strijd aan gaan, niet alleen op de baan, maar ook tijdens Oud-Hollandse spellen en klaverjastoernooien. Woensdag is voor de creatievelingen, knus knutselen voor Sinterklaas of Kerst of gewoon zomaar. Op vrijdagavond 7 en 28 december dansen op de schaatsbaan tijdens de Silent Disco. De zaterdag en zondag worden muzikaal geprogrammeerd. Zo maakt op 1 december Trio Raak er een feestje van met recente hits. Andere te verwachten namen zijn o.a. Groovy Gents, Bronco Brothers, Goeie Gasten en Trio Lulu Swing. Kortom muziek, schaatsen, eten, drinken en winterspelen. Kijk voor het gehele programma hier.

IJsvrij is vernieuwd
Eva van der Vegt, directeur van Bureau Vermaeck, zei eerder al dat een deel van het succes van het festival te maken heeft met de prachtige, historische plek in Het Park bij de Euromast. Door veel bezoekers wordt de sfeer omschreven als de ijsbaan in Central Park in New York. En door het succes van vorig jaar wordt er dit jaar gewerkt aan een grotere ijsbaan om aan iedereen plek te kunnen bieden. Het bekende, vertrouwde en geliefde IJsvrij-Café is er – dit jaar verwarmd door middel van houtkachels – voor glühwein, stamppot en klaverjassen. Ook de perfecte plek voor de jaarlijkse kerst- of nieuwjaarsborrel met familie, vrienden, collega’s of relaties. De afgelopen editie was het festival elke dag volgeboekt, ook daarom is het IJsvrij Park Festival een week langer open.

Het Rotterdamse karakter van IJsvrij zie je terug in haar initiatiefnemers Parqiet en Bureau Vermaeck, de smaak van SolFood en Parkheuvel en samenwerkingen met de SS Rotterdam en de Euromast. Het muzikale programma is grotendeels vormgegeven door Antoinette van Hattem, o.a. bekend van de ZomerZondagen en de Heerenhuyskamerconcerten. Het festival is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rotterdam Festivals en sponsors als VLS, Lavazza en Jan Pannekoeken.

Openingstijden en prijzen
Het IJsvrij Park Festival is 7 dagen in de week geopend, van vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 6 januari 2019. Doordeweeks van 12:00 – 19:00 uur. Weekenden en kerstvakantie van 10:00 – 19:00 uur. Het terrein is voor iedereen toegankelijk. Kinderen t/m 12 jaar schaatsen voor € 3,50 en vanaf 13 jaar betaal je € 5,00. Schaatshuur kost € 2,50.

Print Friendly, PDF & Email