Slikken geblazen zaterdag door Neptunus, dat in de prestigieuze Holland Series voor de tweede achtereenvolgende keer kansloos was tegen L&D Amsterdam. Nu moest coach Jaarsma een 7-0 nederlaag incasseren. Frans van Aalen, de grondlegger van alle successen van de drietanders in de laatste vijfendertig jaar, kreeg er op de tribune pijn in z’n buik van.

Startend werper bij Neptunus, Orlando Yntema, moest direct al in de eerste Amsterdamse slagbeurt drie punten toestaan: Het waren Victor Draijer, Kenny Berkenbosch en Kalian Sams die de 3-0 tot stand brachten.

In de tweede inning verdubbelde de gastheren dit aantal via een twee honkslag van Gilmer Lampen, die daarmee Nick Urbanus, Remco Draijer en Niels van Weert over de thuisplaat brachten. Daarop werd Yntema vervangen door Brendan Schoemaker.

De de opvolgende slagbeurten van Neptunus Curacao kon er geen vuist worden gemaakt tegen de pitching van werper Kevin Heijstek die de hele wedstrijd uitgooide.

Ondertussen maakte Schoemaker aan het de zevende slagbeurt van Amsterdam plaats voor Berry van Driel die op zijn beurt een  inning later werd afgelost door Taylor Clemensia. Die kon niet voorkomen dat Kalian Sams namens Amsterdam het zevende punt liet aantekenen. Daarmee werd 7-0 ook de einduitslag.

Zondag speelt het team van Ronald Jaarsma de derde wedstrijd van de Holland Series thuis in Rotterdam. Aanvang wederom 14.00 uur.

 

Print Friendly, PDF & Email