Op de sportpagina van Het Vrije Volk staat (dertig jaar terug) een uitgebreid interview met de bij FC Groningen ontslagen (toen) 44-jarige voetbaltrainer Rob Jacobs, maar inmiddels alweer aan de slag bij Roda JC. De eerste zin van verslaggever Ben Herbergs is: ”Misschien had hij bij het cabaret moeten gaan, maar hij is voetbaltrainer geworden.”

Een deel van het interview gaat over de pers. Jacobs blijkt het aan de stok te hebben met Kees Jansma, die hem in een column ’overspannen’ heeft genoemd.

”Hoe kan die kale Jansma dat nou zien”, zegt Jacobs ,”de glazen van zijn bril hebben de sterkte van min-13. Dan moet je wel hele goeie ogen hebben om daar doorheen te kunnen kijken.”’

Nu dertig jaar later is de humor van Rob Jacobs nog onveranderd. Afgelopen zomer werd hij om reden van zijn gezelligheid eerst voor een Griekse bootreisje uitgenodigd door de huidige Hillegersberg-voorzitter Aart Trees en twee weken later door de voormalige eigenaar van de Brugman Keukenzaken (Henny Brugman) voor een uitstapje naar Amerika. Eenmaal terug in zijn stamcafé Den Gouden Snor sprak hij tegen eigenaar François van Ee (de schoonzoon van Feyenoord-icoon Gerard Meijer): ”Ik ben schor van het dankjewel-zeggen.”

Print Friendly, PDF & Email