De VVD zegt met forse tegenzin ja te hebben gezegd tegen het ‘vrouwenmonsterverbond’ in Rotterdam om te voorkomen dat de stad anders de komende vier jaar bestuurd zou worden door 100%-links.
Het bewijs dat dit kon gaan gebeuren was in de laatste gemeenteraadsvergadering bewezen bij de stemming over het Kinderpardon. Alleen VVD (5), Leefbaar Rotterdam (11), CDA (2) en PVV (1) waren tegen. Het verschil met voorheen zit ‘m in de samenstelling van de fractie van D66. De laatste vier jaar was deze politiek-bissexuele partij over het algemeen rechts, onder de Marokkaanse Nederlander Said Kasmi weer stijf links.

De VVD zegt Leefbaar Rotterdam in de steek te hebben moeten laten omdat ten eerste ”echt niemand van links met die partij wilde samenwerken”. Maar ook om het rechtse geluid in de stad te kunnen handhaven. Daarvoor was samenwerking met het altijd gulzige CDA en CU-SGP noodzakelijk.

Er dreigde volgens de VVD een linkse islamitische minderheidscoalitie, bestaande uit: PvdA (5), GroenLinks (5), D66 (5), Denk (4), SP (2) en Nida (2). Mogelijk zelfs aangevuld met de Partij van de Dieren.

”Nee”, weet socioloog drs. Sjors van Maurik, ”de Partij van de Dieren staat er buiten. Die beweging is er voor de Dieren. Niet voor de rechtse Pegida, die varkens wil roosteren en niet voor de linkse moslims, die schapen ritueel slachten. Als deze partij kiest tussen links en rechts, is het de helft van zijn sponsors kwijt en lijden de dieren schade. Ruud van der Velden kan zich geen fout permitteren.”

En 50+?
Van Maurik: ”Kan. Spinterpartijen vinden het heel interessant om het verschil te kunnen maken. De CU-SGP in de persoon van Sies deed dat bij de vorige coalitie ook. Ik zie er mevrouw Verkoelen ook voor aan. Maar als je een stad moet opbouwen op basis van zo’n wankele zaak vraag ik me af of ik de enige ben die er zo over denkt. Rechts staat wankel in Rotterdam. Links ook. 23 zetels is tricky. Wat we dan nodig hebben zijn Rotterdammers die zeggen: dit doen we niet.”

Rotterdammers?
Van Maurik: ”Ja, en daar wringt de schoen. Rosenmöller en Duisenburg zijn geen Rotterdammers. Ze zijn er met de haren bijgesleept. Bovendien blijken ze niet aan elkaar gewaagd. Duisenburg is volkomen ondergeschikt aan die ex-havenschreeuwerd, die Pim Fortuyn een bedreiging voor de mensheid vond. Alle You Tube-films zijn bewaard gebleven. De enige die het kan, maar niet wil weten is mevrouw Bokhove. De anderen zijn te jong. En de jeugd heeft geen Rotterdam-kennis. De stad wordt bestuurd door ex-studenten, die hier zijn komen aanwaaien. Als ze de naam Fortuyn horen, gaan ze googlen. De ontwikkeling is triest. Arme stad tweeledig. Als het over rechts niet kan, had een islamitische minderheidscoalitie duidelijker geweest”

Of de VVD in Rotterdam een blunder maakt, zal Maurice de Hond geinteresseerd waarschijnlijk snel genoeg onderzoeken.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter