Parade dit jaar met Rotterdamse invulling

26 June 2018, 13:49 uur
Uitgaan
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Parade opent vrijdag om 18.00 uur haar deuren in het Museumpark. Op het rondreizende theaterfestival spelen ruim tachtig theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor groot en klein.
Deze zomer is de programmering wat Rotterdamser, er zijn meer kleine tentjes met een Rotterdamse invulling. Naast de voorstellingen is er ook iedere avond gratis live muziek. Bijzonder dit jaar is ook dat er 2.500 m2 van het Museumpark groen geschilderd is voor de Parade, als voorschot op de toekomst, en als terugblik: een groen Museumpark.

De openingsavond start met een voorstelling met Wilfried de Jong, Nico Dijkshoorn, Tim Knol. En Holland Baroque; een barokorkest, een Russische geluidsmachine, fluisterwoorden, en een pot zwarte verf.

In de half geheime danstent Chez Mie staat iedere avond een andere dansstijl in het zonnetje. De ene avond leert het publiek dancehall, de volgende avond is het hetero-friendly equality ballroom, rollerdisco of lindyhop.

Deelder en Van der Lek staan op de planken met elke dag een mystery guest. Bij een andere voorstelling wordt de artiest opnieuw geboren en gaat hij zijn eigen levensloop langs.

Verder kunnen bezoekers verrast worden door een Rotterdams koor of een meezing-avond. Het oudste café van de Parade, café Correct, staat dit jaar buiten het terrein en is dus ook voor voorbijgangers toegankelijk.

Dit jaar kunnen bezoekers van Boijmans van Beuningen, Kunsthal, Het Nieuwe Instituut, Chabot Museum en Het Natuurhistorisch met vier euro korting naar de Parade. De bezoekers van de Parade krijgen op hun beurt weer vier euro korting op de entree bij deze musea. Ook de andere buren is gedacht; alle Rotterdamse studenten van de Rotterdamse Hogeschool en de Erasmus Universiteit en alle medewerkers van het Erasmus MC mogen gratis naar de Parade.