Dagblad010 | '7 jaar cel en tbs voor brute verkrachting'

'7 jaar cel en tbs voor brute verkrachting'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het Openbaar Ministerie wil dat een 19-jarige Rotterdammer wordt veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens een gewelddadige verkrachting op straat van een 20-jarige vrouw. Ook had hij haar bijna gewurgd, met zijn opgerolde t-shirt. De aanklaagster gaat hierbij uit van opzet en voorbedachte rade en dus poging tot moord, bleek donderdag voor de rechtbank in Rotterdam. Het slachtoffer, een studente uit Indonesië, raakte levensgevaarlijk gewond.

Verdachte, Gerson F., heeft bekend. Hij zei dat hij de vrouw niet wilde doden, maar haar alleen veel pijn wilde doen, omdat hij erg boos was die dag en veel stress had. Iemand pijn doen is een manier voor hem om te ontladen, zei hij.

F. was in de vroege ochtend van 21 juli het slachtoffer achterna gefietst tot in de woonwijk De Esch. Toen zij haar fiets op slot zette, is zij van achteren aangevallen.

De eis geldt ook voor een aanranding eerder die nacht en in de maanden ervoor twee diefstallen van mobiele telefoons en het verduisteren van een portemonnee. F. ontkent deze feiten.


Foto: Digitaal Dagblad