Dagblad010 | Actiegroepen maken 'landingsbaan' naar 2e Kamer
mainImage

Actiegroepen maken 'landingsbaan' naar 2e Kamer

30 juni 2020, 22:07 uur
Algemeen

Meerdere actiegroepen protesteren woensdagmiddag op het Binnenhof tegen het huidige beleid van de regering. Ze maken een 'landingsbaan' van 40 meter richting de Tweede Kamer, daarmee verwijzend naar het steunpakket van 3,4 miljard euro voor KLM.

"We eisen het uitfaseren van de meest vervuilende sectoren, het sluiten van detentiecentra, het beëindigen van de privatisering van de zorg en sterk beleid op het beëindigen van racisme en discriminatie opgesteld overeenkomstig de voorstellen van Black Lives Matter. Maar het is een totaalpakket, want in deze crisis laten we niemand achter", zegt woordvoerder Jerry Afriyie van Nederland wordt beter en Kick Out Zwarte Piet. Verder doen onder meer Fridays For Future, S.P.E.A.K en Comité 21 Maart mee.

De actievoerders hebben commissies van de Tweede Kamer uitgenodigd om naar het Plein te komen en daar een alternatief steunpakket in ontvangst te nemen. "Het is tijd om het leven van mensen centraal te stellen, in plaats van de markt, multinationals en hun winsten. Het is tijd om armoede, racisme en klimaatverandering te bestrijden en de democratie te verbeteren."


Door: ANP | Foto: Ingezonden