Dagblad010 | Amerika heeft wereldwijd de meeste besmettingen

Amerika heeft wereldwijd de meeste besmettingen

mainImage

De Verenigde Staten hebben wereldwijd het hoogste aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het ging volgens een telling van persbureau Reuters donderdag om 81.378 coronagevallen en dat zijn er meer dan in landen als Italië en China.

De Duitse autoriteiten hebben bij ruim 43.000 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn met het nieuwe coronavirus. Ruim 260 patiënten zijn overleden, meldt persbureau DPA op basis van cijfers van regionale overheden.

Duitsland behoort tot de Europese landen met het hoogste aantal besmettingen. Alleen in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn al ruim 10.800 coronagevallen vastgesteld. Ook Beieren (8800 besmettingen) en Baden-Württemberg (8400) zijn zwaar getroffen.

Het aantal overleden patiënten in Duitsland is vooralsnog relatief laag in vergelijking met andere Europese landen. Landen als Italië en Spanje hebben duizenden doden gemeld.

Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in Frankrijk is opgelopen tot 1696. De autoriteiten maakten donderdag bekend dat in een etmaal 365 patiënten zijn overleden, onder wie een zestienjarig meisje.

De tiener overleed in de regio Ile-de-France, waar zich ook hoofdstad Parijs bevindt. Gezondheidsfunctionaris Jérôme Salomon zei dat verder geen details bekend worden gemaakt over haar dood.

 


Foto: Pixabay