Dagblad010 | Anneke van Steijn wint Cartoonfestival Rotterdam

Anneke van Steijn wint Cartoonfestival Rotterdam

mainImage
Anneke van Steijn krijgt de cheque uit handen van wethouder Wijbenga

Anneke van Steijn is winnares geworden van het Cartoonfestival van Rotterdam. Ze kreeg de daaraan verbonden geldprijs ter waarde van 1.000 euro overhandigd door wethouder Bert Wijbenga. In de internationale cartoonwedstrijd waar 420 cartoonisten uit 66 verschillende landen aan meededen, vertolkte de cartoon van Anneke het best het thema van de wedstrijd: ’vriendschap’ .

Volgens de jury suggereren de in elkaar gevlochten vlechten van de twee meisjes, die op het punt lijken te staan in het water te springen, dat ze een blind vertrouwen hebben in elkaar. ‘’De kracht van de afbeelding is dat de boodschap niet direct duidelijk te zien is. Het stelt een moment uit het leven van de meisjes voor dat de kijker uitnodigt de eigen verbeelding te gebruiken om het verhaal af te maken’’, aldus het rapport.

De tweede prijs was voor Hicabi Demirci uit Turkije en de derde voor Grigori Katz uit Israël. De prijs voor de beste cartoon uit de lage landen ging naar Stefaan Provijn uit België.
De winnende cartoons en nog een honderdtal andere zijn nog tot en met 15 december te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.