Dagblad010 | Anti-islam uitingen bij zwembad De Fakkel

Anti-islam uitingen bij zwembad De Fakkel

mainImage

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij zwembad De Fakkel meerdere anti-islam spandoeken opgehangen. Actiegroep Voorpost, een nationalistische organisatie die Nederlandse idealen nastreeft en ageert tegen een multiculturele samenleving, is verantwoordelijk voor de actie. 

Op de spandoeken valt onder meer te lezen: 'Zwembadterreur = Islamterreur. Gemeente verzwijgt' en 'Door islam-vertier geen zwemplezier'. Het is een verwijzing naar de recente ongeregeldheden in onder meer zwembad De Fakkel, waarbij grote groepen jongeren voor veel overlast zorgden. Zij gingen met elkaar op de vuist, klommen massaal over de hekken van het zwembad en liepen kleine kinderen onder de voeten. Ook werden er meerdere diefstallen gemeld. Met behulp van de politie kon het zwembad uiteindelijk worden ontruimd.

Actiegroep Voorpost stelt dat grotendeels Islamitische jongeren schuldig zijn geweest aan de ongeregeldheden. De organisatie verwijt de gemeente te weinig stelling te hebben genomen tegen de misstanden. 


Foto: 18PLUS