Dagblad010 | Besmettingen Goeree Overflakkee blijven stijgen

Besmettingen Goeree Overflakkee blijven stijgen

mainImage
Dirksland

Er zijn vrijdag 75 nieuwe positieve laboratoriumtesten gemeld in het gebied Rotterdam-Rijnmond. Dat brengt het totaal op 508. Daarvan zijn er tot nu toe 24 patiënten overleden. Het aantal mensen dat in Rotterdam in de ziekenhuizen ligt is niet officieel bekend en heeft in hoeveelheid ook geen regionaal karakter meer. Rotterdam heeft veel patiënten uit Brabant opgenomen.  

De stijging van het aantal gemelde besmettingen is in de stad Rotterdam in 48 uur opgelopen met 26. Verhoudingsgewijs in dat in Goeree Flakkee nog veel hoger in twee dagen tijd: 17 in totaal. Vlakbij het Van Weel-Bethesda-ziekenhuis in Dirksland is ook tijdelijk een landingsplek voor een helikopter aangelegd. En ook een huisartsenpost. De uitbraak in een woonlocatie voor ouderen na een gezamenlijke kerkdienst heeft daar diepe sporen achtergelaten. 

Verder zijn er in Rijnmond geen opvallende stijgingen in de laatste 48 uur. Wel ging het aantal besmettingen in Brielle in twee dagen tijd van 1 naar 3 en in Capelle aan den IJssel van 23 naar 29. In alle andere randgemeenten bleef de gevreede opgang beperkt. In een grote plaats als Vlaardingen in 48 uur slechts één nieuwe positieve test. Maar zoals bekend is het aantal testen zeer beperkt. Weten wordt pas er gemeten wordt. 

De GGD in Rotterdam maakt - vreemd genoeg - geen cijfers bekend in de Hoeksewaard.