Beste Rotterdamse leraren 2019 gehuldigd

5 October 2019, 02:04 uur
Algemeen
mainImage
Gemeente Rotterdam

De nieuwe ambassadeurs van het Rotterdamse onderwijs 2019 zijn: pedagogisch medewerker Abdel Kechouh (kinderopvang Bimbola locatie Eendrachtstraat), Quincy van Dijk (basisonderwijs Waalseschool), Wouter van Driel (speciaal onderwijs, Mytylschool De Brug), Eva Poley (voortgezet onderwijs, Zuider Mavo), Anne Grootenboer (Mbo, Hout- en meubileringscollege) en het lerarenteam van de OBS De Schalm.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Kuip werden zij door wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) en Ismail Aghazanay, de winnaar voortgezet onderwijs 2018, gehuldigd.  
 
Ruim 18.000 mensen stemden op hun favoriet. De kandidaten per categorie met de meeste stemmen mochten door naar de vakjury, bestaande uit leerlingen en onderwijsprofessionals. Deze jury onder leiding van voorzitter Else-Marike Visser (docent Thomas More Hogeschool / Leraar RVKO) koos de uiteindelijke winnaars. Visser: “Het was echt heel mooi om te horen met hoeveel passie deze mensen voor de klas staan en hoeveel liefde ze voor hun leerlingen of studenten uitstralen. Echt allemaal toppers!”

Met de Verkiezing Leraar van het Jaar zet de gemeente leraren in Rotterdam in het zonnetje. “De 15.000 leraren in Rotterdam verdienen een groot compliment. De mannen en vrouwen voor de klas zijn het kloppend hart van het Rotterdamse onderwijs. We waarderen deze onderwijsprofessionals enorm voor hun inzet en toewijding. School is dé plek waar jonge Rotterdammers hun talenten tot bloei laten komen. Leraren weten als geen ander hoe zij de leerlingen hierbij kunnen helpen,” aldus wethouder Said Kasmi.

De verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam.