Clubaandelen Kuip niet versneld naar Stadion

3 June 2019, 23:42 uur
Algemeen
mainImage
Kick Uitgevers
1938

Er komt bij Feyenoord een commissie van vijf wijze mannen, die moeten gaan onderzoeken waar de meerderheid van de aandelen van De Kuip ’t best op hun plaats zijn. Met dat advies komen ze terug naar de volgende buitengewone algemene ledenvergadering van de Sportclub Feyenoord, waarvoor geen datum is gepland. Het onderzoek zal pas kunnen worden afgerond als bekend is dat de gemeente Rotterdam inderdaad bereid is 40 miljoen euro aan aandelen te nemen in een nieuw voetbalstadion.

Het bestuur van de Sportclub Feyenoord wilde maandagavond verrassend en in een sneltreinvaart de aandelen overbrengen naar de N.V. Stadion, waarvan Cees de Bruin, de rijkste Rotterdammer, de president-commissaris is. Een groep bezorgde leden onder leiding van de oud-voorzitter Hans Fortuin en met steun van oud-voorzitter Aad van der Laan voorkwam die manoeuvre. Niet alleen omdat er door de nieuwe Stichting Vrienden van de Kuip een bod is gedaan van 9 miljoen op de Kuip, maar ook om grondig uitgezocht te krijgen waarom het bestuur van Feyenoord zo’n haast had.

Na de actie van de verontruste leden bleken achteraf complete elftallen niet te zijn uitgenodigd. Daarover twitterde bijvoorbeeld de journalist Mark Lievense Adriaanse met de tekst: ‘’Bijzonder dat ik als Sportclub-lid geen uitnodiging voor deze BALV heb gekregen (m’n teamgenoten ook niet) en hij is ook niet publiekelijk aangekondigd.’’

De geschrokken leden willen zwart op wit weten wat de bedoeling is van de Stichting Vrienden van de Kuip en inzicht krijgen wie er in de bouwwereld aan het nieuwe stadion gaat verdienen. Tegenstanders van nieuwbouw vinden dat er te veel bouwjongens in de top bij Feyenoord door wijlen Gerard Kerkum zijn binnen gehaald. In de benoemde commissie zitten zowel voor- als tegenstanders van het nieuwe stadion.