Dagblad010 | Corona in Capelle ineens fors omhoog: geen schrik

Corona in Capelle ineens fors omhoog: geen schrik

mainImage

Capelle aan den IJssel maakt een zorgelijke uitzondering op de GGD-coronacijfers van zondag. De grootste slaapgemeente van Rotterdam meldt 19 nieuwe besmettingen van het coronavirus. De grootste stijging sinds de uitbraak.

Het is in de hectiek van de crisis niet toegelicht, maar omdat overal zorgmedewerkers deze dagen worden getest op het coronavirus is het niet uitgesloten dat de cijfers van Capelle zijn beïnvloed door mogelijke resultaten in het IJsselland Ziekenhuis. Ook Vlaardingen ging mogelijk daardoor naar +10. Die noodzakelijke testen bij (niet zieke) zorgmedewerkers geeft in steden met ziekenhuizen een onjuist beeld van het verloop van de crisis. Het wordt niet gedetailleerd toegelicht. Waarschijnlijk is daar ook geen tijd voor. 

In gemeenten waar de zorgmedewerkerstesten niet worden uitgevoerd, blijft de curve van het verloop van de crisis aan de gunstigste kant. Symbolisch voor het goede nieuws blijft Brielle. Voor de tweede opeenvolgende dag geen nieuwe besmetting. En in Westvoorne – kijkend naar de afgelopen drie dagen – van 2, naar 1, naar 0. Zelfs de aanhoudende halve koploper Lansingerland kwam voor het eerst sinds de uitbraak op slechts +2.

Minimale stijgers met nieuwe infecties (en al enkele dagen) zijn verder: Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk (na correctie), Krimpen, Maassluis en zelfs het grotere Schiedam.