Curaçao scherpt coronamaatregelen aan

29 August 2020, 09:31 uur
Algemeen
mainImage
ANP

De Curaçaose regering heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Restaurants en supermarkten mogen nog maar de helft van het eerder maximaal toegestane aantal bezoekers binnenlaten. Bars en café’s hebben een limiet van 25 bezoekers opgelegd gekregen.

Op het eiland zijn 26 actieve besmettingen geregistreerd. Ruim een week geleden werd voor het eerst sinds lange tijd een lokale besmetting geconstateerd. De regering benadrukt al dagenlang dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen door vaak de handen te wassen en afstand te houden tot andere mensen in de publieke ruimte. Eerder werden op het eiland al alle grote evenementen en dans- en muziekactiviteiten afgelast.

Op Bonaire is vrijdag een nieuwe actieve besmetting geregistreerd, de tweede op rij. Het gaat om een persoon die de dagen daarvoor in Curaçao verbleef. Bonaire houdt de ontwikkelingen op Curaçao nauwgezet in de gaten. Eerder werden luchtverbindingen met Aruba (1154 actieve besmettingen) en Sint-Maarten (248 actieve besmettingen) gestaakt. Er is nog vliegverkeer tussen Curaçao en Bonaire.


Door: ANP