Dagblad010 | Debat over voedselverspilling 5 mei-viering

Debat over voedselverspilling 5 mei-viering

mainImage
Beeld van de hongerwinter 1944-45

De fractie van de PvdA is verbolgen over de minderwaardige wijze waarop de organisatie van het Bevrijdingsfestival in het park bij de Euromast zondag is omgesprongen met de bezoekers. Gebleken is dat zij bij binnenkomst gedwongen werden om eten en drinken weg te gooien. Daarna konden ze wel tegen betaling gebruik maken van duurdere voorzieningen op het festivalterrein.

‘’Deze maatregel druist regelrecht in tegen de uitgangspunten van wat het volksfeest op 5 mei zou moeten behelzen’’, schrijven de vijf raadsleden van de Partij van de Arbeid in een brief aan het college. ‘’Het is allereerst nog al bitter voor hen die op 5 mei terugdenken aan de hongersnood waar ons land tijdens de oorlog aan onderworpen is geweest, maar wij vinden het óók zorgelijk dat er massaal voedsel is verspild.’’

De PvdA vindt dat het vieren van de vrijheid een volksfeest moet kunnen zijn: vrij toegankelijk en zonder financiële drempels. De fractie heeft daarom voor komende donderdag een debat over deze misser aangevraagd voor de beperkte raadsvergadering.

 

 


Foto: Ga-het-na