mainImage

Den Haag wil Rotterdamwet invoeren

21 augustus 2020, 12:08 uur
Algemeen

Den Haag moet de zogenaamde Rotterdamwet invoeren. Zodat de gemeente de problemen in de Schilderswijk – en andere delen van de stad – op een snelle manier kan aanpakken. Daarvoor pleit Hart voor Den Haag dat zich ergert aan de “door de overheid gecreëerde wijken met veel sociale problemen”.

Raadslid Arjen Dubbelaar wil de spreiding en leefbaarheid in wijken bevorderen. Dubbelaar: “Je ziet nu te veel mensen met een zwakke sociale positie op een postzegel bij elkaar. Dit leidt tot ellende en we willen inkomenseisen kunnen stellen aan nieuwe bewoners om zo bepaalde wijken te kunnen verbeteren. Op de lange termijn komt dit de leefbaarheid in wijken als de Schilderswijk en Transvaal ten goede. Alleen door de toestroom van kansarmen te stoppen, kunnen we deze wijken ontlasten want de mensen daar verdienen een betere buurt. Nu lijden de goeden onder de kwaden en dat is zonde.

Op basis van de Rotterdamwet kunnen gemeenten met meer dan 100.000 inwoners bijzondere maatregelen nemen om achterstandsgebieden aan te pakken. Zo kan de onroerendezaakbelasting voor bedrijven omlaag, kunnen panden worden gesloten die de leefbaarheid aantasten en mogen inkomenseisen worden gesteld aan woningzoekenden.

 


Foto: Google Maps