Dagblad010 | Edward van de Vendel wint Anna Blaman Prijs

Edward van de Vendel wint Anna Blaman Prijs

mainImage

De Anna Blaman Prijs 2019 is vrijdag uitgereikt aan schrijver en vertaler Edward van de Vendel. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Burgerzaal in het Rotterdamse stadhuis overhandigde burgemeester Aboutaleb de prijs, die een bekroning is van een waardevol auteurschap voor Rotterdam en de regio.

''Zo overtuigend, ontroerend en doordacht schrijven en het eruit laten zien alsof je het toevallig even uit je mouw hebt geschud: dat kan alleen een literair zwaargewicht'', aldus de jury die bestond uit voorzitter Peter van Heemst (oud-gemeenteraadslid Rotterdam, politiek analist Vers Beton), Ester Naomi Perquin (laureaat Anna Blaman Prijs 2010, voormalig Dichter des Vaderlands), Vinod Singh (Rotterdamse cultuurprofessional), Feline Streekstra (Poetry International) en Yasmina Werlich (Passionate Bulkboek).

De Anna Blaman Prijs is de bekroning van een waardevol auteurschap in en voor Rotterdam en daarmee de bevordering van het literaire klimaat in Rotterdam en omgeving. Deze literaire prijs werd in 1965 ingesteld door het Anjerfonds en in 1966 voor het eerst uitgereikt. Sinds 2015 is de Anna Blaman Prijs eigendom van Passionate Bulkboek.

 

 


Foto: Marco de Swart