Dagblad010 | Eerdmans en Jami hekelen Halsema en Silvana
mainImage

Eerdmans en Jami hekelen Halsema en Silvana

Joost Eerdmans
3 juni 2020, 01:49 uur
Algemeen

Het aan Forum van Democratie gelieerde Leefbaar Rotterdam deelt de mening van de Amsterdamse VVD, maar ook van die FvD-fractievoorzitter Nanninga in de hoofdstad, dat er naar aanleiding van de ongewenste drukte bij de demonstratie van de van de actiegroep BlackLivesMatter op de Dam een versneld einde moet komen aan het burgemeesterschap van Femke Halsema.

‘’Ze is vooral een politieke activist gebleven in plaats van een oplettende en gezaghebbende burgemeester’’, liet de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam gisteravond weten. ‘’Ze heeft schijt aan corona omdat ze haar eigen politieke agenda belangrijker vindt. Dit soort burgemeesters kunnen we missen als kiespijn.’’

De suggestie van Sylvana Simons, die ook deel uit maakt van de gemeenteraad in Amsterdam, ''dat politieke partijen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen meer Nederlanders van kleur op een verkiesbare plek moeten zetten'', wordt in dit verband door Leefbaar-raadslid Ehsan Jami bespottelijk gevonden. ‘’Door dit soort achterlijke figuren worden allochtonen als zielig en minderwaardig enongelijkwaardig gezien! Alsof je huidskleur je kwaliteiten weergeeft! Echt, zak erin!’’, schrijft hij op twitter.

Ehsan Jami heeft ook een licht kleurtje.