Dagblad010 | Eerdmans houdt niet van trucjes van Ollongren

Eerdmans houdt niet van trucjes van Ollongren

mainImage
Eerdmans (l) en Ollongren (r)

Joost Eerdmans, de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam, heeft minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties helemaal door als zij in een brief naar de Tweede Kamer met de mogelijkheid rekening houdt dat de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 een jaar zouden kunnen worden uitgesteld.

Eerdmans houdt niet van zo’n in het oog springende mogelijkheid en zeker niet als die afkomstig is van Ollongren van D66. Eerdmans – tegen die tijd mogelijk kandidaat voor Forum van Democratie -  huivert van nog een jaar langer dit kabinet.

‘’Hoewel Ollongren aangeeft dat er momenteel geen enkele aanleiding is om te veronderstellingen dat het organiseren van de verkiezingen volgend jaar niet mogelijk zal zijn, leidt alleen al de speculatie hierover logischerwijs tot onrust’’, schrijft hij aan wethouder Van Gils, in de hoop dat hij zijn partijgenoot ervan kan overtuigen dat Leefbaar Rotterdam niet gediend is van de publicitaire trucjes.

“Wij zitten niet te wachten op een dergelijke theoretische discussie over ons belangrijkste democratische recht. Zelfs als er over tien maanden nog altijd beperkende maatregelen van kracht zijn in verband met corona, dan hebben gemeenten nog zeeën van tijd om hier adequaat op in te spelen.’’