Er verdrinken te veel mensen in Rotterdam

29 August 2020, 14:06 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad

Er raken in Rotterdam opvallend meer mensen te water dan in andere grote steden. Het gaat om naar schatting tientallen drenkelingen per jaar in de stadshavens. De meesten in de Maas, die volgens raadslid Steven Lammering ook nog eens ‘’aantrekkelijk is voor personen die zichzelf van het leven willen beroven.’’

De PvdA en de VVD vragen zich af of het grote aantal toeval is of structureel en welke oorzaken er allemaal aan ten grondslag liggen. Juiste aantallen zijn de raadsleden Lammering (PvdA) en Van Groningen (VVD) onbekend, maar ze zouden die wel graag willen weten. En ook of het voornamelijk toeristen zijn of Rotterdammers zelf.

‘’Op het water neemt de recreatievaart toe en de kades bieden de mooiste aangezichten. Maar de risico's van onze rivieren worden echter onderschat. Een sprong in het water is op warme dagen gauw gemaakt. Maar onervaren recreanten zijn zich niet bewust van de drukte en gevaren op het water’’, aldus Lammering, die ervoor pleit dat Rotterdam als havenstad een betere voorlichting gaat geven over onderkoeling en stroming en beter toezicht houdt op voldoende zwemvaardigheid.