Dagblad010 | Erasmusbrug wordt rood-wit-blauw voor Duncan

Erasmusbrug wordt rood-wit-blauw voor Duncan

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Erasmusbrug kleurt zondagavond rood-wit-blauw voor Duncan Laurence. De 25-jarige zanger won zaterdagavond in Tel Aviv de 64e editie van het Eurovisiesongfestival. Nederland moest 44 jaar wachten op een overwinning.

De Erasmusbrug krijgt de kleuren van de Nederlandse vlag "om Duncan namens de stad en alle Rotterdammers te feliciteren", laat een woordvoerder van de gemeente weten aan BuzzE. De gekleurde Erasmusbrug is vanaf zonsondergang te zien.
De gemeente Hellevoetsluis gaat songfestivalwinnaar Duncan Laurence huldigen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk, laat een gemeentewoordvoerder zondag weten.

"Natuurlijk gaan we iets doen, dit is hartstikke bijzonder", stelt de gemeente. De details van de huldiging worden de komende dagen besproken. "Over in welke vorm we hem eren en wanneer moeten we nog nadenken."

Duncan Laurence kwam ter wereld in Spijkenisse, maar groeide op in Hellevoetsluis. Zaterdagavond won de 25-jarige zanger het Eurovisiesongfestival met zijn nummer Arcade, dat hij schreef tijdens zijn studie in Tilburg. Sinds kort woont hij in Amersfoort. Die gemeente heeft "op dit moment" nog geen plannen om de songfestivalwinst van haar inwoner te vieren.

Zondagmiddag komt Duncan Laurence met de bokaal terug naar Nederland. Aan het einde van de middag landt hij op Schiphol.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad