Dagblad010 | Facebook brengt speciale stadsgids voor Rotterdam

Facebook brengt speciale stadsgids voor Rotterdam

mainImage

Facebook introduceert donderdag de eerste Community City Guide in Nederland. Wereldwijd is dit de zestiende Community City Guide-editie en deze keer staat Rotterdam centraal. Nu men er weer wat meer op uit mag – rekening houdend met de richtlijnen van de overheid –, biedt de gids de kans om de stad opnieuw te leren kennen aan de hand van tips van dertien Facebook-groepen uit Rotterdam. 

Doel van de Facebook Community City Guides is om samen met Facebook-community’s een gids te creëren met tips van inwoners van de stad. Hierdoor krijgen lezers een nieuwe, lokale kijk op de stad.

In deze eerste Nederlandse Community City Guide staan niet alleen typisch Rotterdamse tips over bijvoorbeeld zeehonden spotten in de haven, maar ook over waar men het beste groen of duurzaam kan winkelen. Voorbeelden hiervan zijn stadstuinwinkel STEK voor het opknappen van tuin en balkon, of de werkplaats van Buurman met items gemaakt van hergebruikt (afval)materiaal. 

Naast het podium voor de Facebook-groepen en hun beheerders, steunt Facebook met deze gids het lokale midden- en kleinbedrijf. Nu de zomervakantie voor de deur staat en veel Nederlanders deze tijd in eigen land doorbrengen, is dit een gelegenheid om in de stad Rotterdam te gaan eten, wandelen en winkelen, en daarmee lokale ondernemers te steunen. Velen zullen immers nog lang de gevolgen van de coronamaatregelen ondervinden.

“Nu de richtlijnen voor horeca langzaamaan wat versoepeld worden, hopen we onze gasten weer te kunnen verwelkomen en hen een leuke tijd te bezorgen – zoals we gewend waren. Het zal even duren voor deze sector alles weer op de rit heeft. Daarom verwelkomen we elk initiatief dat ons ondersteunt, zoals dit initiatief van Facebook. Vooral omdat alle input voor deze gids is aangeleverd door locals: mensen die de stad kennen en in hun hart hebben en die graag al hun kennis delen.” René Keehnen, eigenaar van het bekende restaurant De Ballentent.

Vanaf donderdag zijn 15.000 exemplaren van de Facebook Community City Guide Rotterdam in zowel het Nederlands als het Engels ook te vinden in de hele stad, bijvoorbeeld bij de Rotterdam Tourist Information-punten.