Feyenoord bezorgt AZ eerste verlies in 2018

11 March 2018, 19:03 uur
Algemeen

Feyenoord heeft voor de tweede keer dit seizoen in de eredivisie van AZ gewonnen. Na de 4-0 in Alkmaar was de landskampioen zondag in eigen stadion met 2-1 te sterk voor de Alkmaarders, die de achterstand met nummer twee Ajax zagen oplopen tot vijf punten.

Jean-Paul Boëtius opende in de 33e minuut de score voor Feyenoord, waar aanvoerder Karim El Ahmadi na een blessure terugkeerde in het basisteam. Nicolai Jørgensen verdubbelde in de tweede helft de voorsprong. De Deen had 770 minuten lang niet gescoord in de eredivisie. Zijn laatste doelpunt in de competitie maakte hij in 2017. In blessuretijd scoorde Wout Weghorst tegen.

Feyenoord blijft door de overwinning vijfde. De achterstand op nummer drie AZ is nog elf punten en nummer vier FC Utrecht heeft twee punten meer dan de Rotterdammers.

Over zes weken staan Feyenoord en AZ opnieuw tegenover elkaar in De Kuip, dan in de bekerfinale.