Dagblad010 | Feyenoord schrikt en gaat maandag opnieuw testen
mainImage

Feyenoord schrikt en gaat maandag opnieuw testen

8 augustus 2020, 17:53 uur
Algemeen

De selectie van Feyenoord en alle stafleden die dagelijks contact hebben met de spelers worden komende maandag opnieuw getest op corona. Vrijdag was de eerste keer. Daarbij is één speler of staflid positief bevonden. Naam is nog niet bekend, maar hij is inmiddels wel al voor veertien dagen in quarantaine geplaatst.

De herhalingstest is nodig omdat de drager van het coronavirus ook afgelopen vrijdag tijdens de testuren mogelijk anderen heeft kunnen infecteren. Of de besmetting consequenties heeft voor het doorgaan van de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sparta (zondag, half 3) is nog niet bekend.

Ook bij ADO Den Haag is afgelopen week na een selectietest één infectie geconstateerd, maar ADO speelt binnen de KNVB-coronavoorschriften wel gewoon nu vandaag (zaterdag) zijn oefenwedstrijd tegen Almere. Vreemd genoeg cancelde Willem II wel zijn oefenpot vanwege een besmettingsgeval  binnen de selectie.

Bij ADO Den Haag was het niet het eerste coronageval binnen de selectie. Op 21 juli meldde de club al eerder een positief gesteste speler en een besmet staflid.