Dagblad010 | Geen inperking vakantievluchten 'Zestienhoven'

Geen inperking vakantievluchten 'Zestienhoven'

mainImage

Rotterdammers en Hagenaars die het plezierig vinden een kleine luchthaven dichtbij huis te hebben, kunnen voorlopig blijven profiteren van makkelijke vakantievluchten. De poging van de in de buurt van Rotterdam The Hague Airport wonende raadsleden Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren) en René Segers-Hoogendoorn (CDA) om met medewerking van de SP een einde aan dat gemak te maken is mislukt.

Het drietal kreeg in de gemeenteraad nog wel steun van GroenLinks, 50Plus, PvdA en CU-SGP,  maar moest het uiteindelijk in stemmenverhouding afleggen omdat de moslimpartijen Denk en Nida hun aanhangers ook een toegankelijke luchthaven willen blijven aanbieden en mee gingen met de VVD, Leefbaar en de PVV.  

‘’Vliegveld Zestienhoven is ooit bedoeld als regionaal zakenvliegveld en er is geen reden om aan die oorspronkelijke doelstelling te tornen’’, vond raadslid Ruud van der Velden (PvdD) in zijn poging om het stadsbestuur te enthousiasmeren die afspraak nog eens duidelijk in de Ontwerp-Luchtvaartnota op te nemen. Maar de fans van Rotterdam The Hague Airport volgden het advies van GroenLinks-wethouder Bokhove, die tegen de wensen van ook haar partij moest zeggen ‘’dat Europese richtlijnen nu eenmaal niet toestaan te selecteren op bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen bij het toewijzen van slots.’’

Toch kunnen Van der Velden en Segers-Hoogendoorn ’s nachts voortaan rustiger slapen, want het stadsbestuur moet wel hardere afspraken gaan maken over het minimaliseren van commerciële nachtvluchten op Rotterdam The Hague Airport.

 


Foto: ANP