Dagblad010 | Geen verklaring voor daling in Rotterdam stad

Geen verklaring voor daling in Rotterdam stad

mainImage
Foto: Ossip van Duivenbode/Rotterdam Partners

De GGD meldt voor Rotterdam (stad) de helft minder positief geteste inwoners dan gisteren. Het aantal kelderde van 60 naar 36. Bezien in het licht van eerdere schommelingen de laatste dagen is het niet raadzaam hieraan hoopvolle conclusies te verbinden. Op dit moment worden op grote schaal de zorgmedewerkers getest. Niet uitgesloten is dat die cijfers vandaag niet zijn verwerkt. Daarover zijn geen mededelingen verschenen.

Als zorgmedewerkers positief testen zegt dat bovendien niets over hun gezondheidsstatus. Ze zijn in vrijwel alle gevallen niet ziek en als ze positief testen zijn ze evenmin ziek geweest of ze hebben dit niet gemerkt. De positieve testen worden echter wel opgeteld bij de totaalcijfers van de GGD en de RIVM. Het verloop van het coronaproces - is er wel of geen sprake van afvlakking - is zodoende in Rotterdam (stad) niet te herleiden.

In Rotterdam (stad) staat de teller positief geteste inwoners sinds dinsdag op 805.

Resultaten van de laatste week in Rotterdam: maandag (+60), zondag (+62), zaterdag (+71), vrijdag (+34), donderdag (+138), woensdag (+45), dinsdag (+42). Ziekenhuisopnamen van Rotterdamse coronapatiënten worden niet bijgehouden. Het dodental in de stad evenmin. Wel het aantal sterfgevallen in het totale GGD-gebied van Rotterdan (inclusief Goeree Overflakkee, exclusief Hoeksewaard): 104.