Dagblad010 | Gezocht: verhalen over de oorlog

Gezocht: verhalen over de oorlog

mainImage

Theater Rotterdam maakt voor 'Theater Na de Dam' samen met leerlingen van het MavoCentraal en het Wolfert college een voorstelling over de wederopbouw in Rotterdam na het bombardement in 1940. Speciaal daarvoor is men nu op zoek naar 
oorlogsverhalen.

De oude schouwburg was verwoest en er moest nagedacht worden over een nieuwe ontmoetingsplek. Hoe kwam dit tot stand en hoe zouden wij in 2019 zo'n nieuwe plekinrichten? Theater Rotterdam is voor dit project op zoek naar mensen die de 
Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.

Verhalenvertellers
Woonde u tijdens of net na de Tweede Wereldoorlog in het centrum van Rotterdam en wilt uhierover in gesprek met de jongeren die deze voorstelling maken? Theater Rotterdam organiseert op zaterdag 23 maart een vertellersbijeenkomst waar de vertellers samenkomen met de jongeren om hun verhalen te vertellen. Het theater is op zoek naar kleine en grote verhalen, waargebeurde verhalen, ervaringen, overgebleven brieven, beeld of anekdotes over Rotterdam in de oorlogstijd.

De verhalen zullen gebruikt worden als inspiratie voor de voorstelling die gespeeld wordt op4 en 5 mei op locatie in de stad. Iedereen is van harte welkom bij deze voorstellingen.

'Theater Na De Dam'
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer 'Theater Na de Dam'. Er worden ook door het hele landjongerenprojecten geïnitieerd. Doel van deze projecten is de geschiedenis van de TweedeWereldoorlog levend houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden.

Wilt u als verteller deelnemen aan de bijeenkomst, kent u iemand met een verhaal of heeft u vragen of opmerkingen neem dan contact op met Theater Rotterdam.