Gooi Rotterdam met Pasen op slot, burgemeester

6 April 2020, 23:32 uur
Algemeen
mainImage
Gemeente Rotterdam
Inzet: Raadslid Verkoelen en burgemeester Aboutaleb

Ellen Verkoelen, fractievoorzitter van 50plus in Rotterdam, heeft aan burgemeester Aboutaleb gevraagd of hij bereid is om bij grote uitzondering Rotterdam als eerste grote stad het komend Paasweekend op slot te gooien en met die lockdown mee te helpen om óók de toename van het aantal IC-bedden in Nederland beheersbaar te houden.

Verkoelen zag zondagavond de wanhoop in de ogen van de Erasmus-arts Diederik Gommers en denkt dat met deze tweedaagse maatregel de coronapiek kan worden gedrukt. Ze denkt dat als Aboutaleb in Rotterdam het voorbeeld geeft ongetwijfeld andere grote plaatsen zullen volgen.

‘’Onze minister-president is op alle mogelijke manieren de toeristen voor het komende paasweekend aan het weren uit ons land. 50PLUS Rotterdam begrijpt zelfs dat de grenzen gedeeltelijk dicht gaan voor de toeristen. Een prima plan wat ons betreft. Met grote druk wordt er via de media, via het kabinet, via de gemeente, via sociale controle mensen opgeroepen om vooral zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar afgelopen weekeinde was het toch beduidend drukker op straat, in winkels en in parken. Met Pasen op komst baart ons dit toch zorgen’’, schrijft Verkoelen, die beseft dat medici op dit moment volstrekt afhankelijk zijn van de juiste maatregelen.