Dagblad010 | Gratis Rotterdampas voor 12.000 leraren

Gratis Rotterdampas voor 12.000 leraren

mainImage

Leraren in het Rotterdamse onderwijs krijgen de Rotterdampas cadeau, als blijk van waardering voor hun inzet. Dit jaar is de pas ook voor leraren met een tijdelijk contract. Deze pas is niet alleen voor leraren en pedagogisch medewerkers in de voor- en vroegschoolse educatie, maar bijvoorbeeld ook voor onderwijsassistenten en conciërges in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en de instructeurs van het mbo.

Met de Rotterdampas kunnen onderwijsprofessionals gebruik maken van het aanbod in de stad. Rotterdam zoekt naar meer manieren om het lesgeven in Rotterdam te stimuleren. ''De mannen en vrouwen voor de klas zijn het kloppend hart van het Rotterdamse onderwijs. We waarderen deze onderwijsprofessionals enorm voor hun inzet en toewijding'', zegt Said Kasmi, onderwijswethouder in Rotterdam. 

Naast de Rotterdampas kunnen leraren gebruik maken van de Rotterdamse Lerarenbeurs. Met deze beurs krijgen professionals de ruimte om zich verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld een opleiding of cursus te volgen. Dit kan individueel of samen met collega’s. Deze investering moet wel bijdragen aan het werken met peuters, leerlingen of studenten.Foto: ANP